Aanpak
  1. Homepage
  2. Aanpak Aanpak

Aanpak

Benut het internationale netwerk van Renewi

Het consultancyteam heeft een regisseursrol en maakt gebruik van de specialistische kennis en ervaring binnen Renewi. Een internationaal netwerk van ruim 8.000 medewerkers die dagelijks de keten van afval naar grondstof sluiten.

Afhankelijk van het vraagstuk zetten we relevante specialisten uit onze bedrijfsonderdelen in. Specialisten met veelal jarenlange ervaring in afvalmanagement binnen uiteenlopende sectoren: van kantooromgevingen tot zware chemische industrie. Uw garantie voor pragmatische oplossingen die direct toepasbaar zijn in uw praktijk.

Advies op projectbasis

Renewi Consultancy levert adviesdiensten op projectbasis en los van de reguliere afvaldienstverlening. Wij werken zowel voor Renewi-klanten als voor bedrijven en organisaties die hun afvalmanagement elders hebben ondergebracht. Ook in het buitenland.

Op basis van uw specifieke vraag maken we een plan van aanpak en stellen daarbij een projectteam samen uit de benodigde experts. De coördinatie blijft in handen van de consultant, zodat u altijd één aanspreekpunt heeft. Op basis van de ingeschatte tijdsinvestering, ontvangt u van ons een offerte voor de geplande werkzaamheden. Wanneer u akkoord gaat met de doelstelling en de voorgestelde aanpak, gaan we samen met u aan de slag.

Voorbeeld

Van plan tot implementatiebegeleiding

Onze aanpak start met inventarisatie van de huidige afvalsituatie, een afvalscan. Met een afvalscan analyseren wij de aard en hoeveelheid van het afval dat vrijkomt in uw bedrijfsprocessen. Tevens beoordelen we welk afval, waar vrijkomt, welke inzamelmiddelen er zijn en waar deze inzamelmiddelen zich bevinden.

Uit ervaring weten we dat vaak zo’n 50% van de kosten gerelateerd aan afval bestaat uit indirecte kosten. Op basis van de bevindingen maken we een concreet voorstel voor aanpassingen in de interne inzamellogistiek. Deze voorstellen met de verschillende investeringsopties en impact op de operatie bespreken we met u. Daaruit volgt een afgestemd optimalisatieplan met concrete stappen voor implementatie. Desgewenst ondersteunen we bij de optimalisatie.